Food professionals

Food professionals

Bij Heerkens Vers zetten we ons dagelijks in om verser dan verse groenten te leveren. Optimaal inspelend op de wensen en behoeften van u als foodprofessional. Door een ongekende grote keuze van verwerkte en verpakte groente en fruit zoals dat voor u het gemakkelijkst is. Maar we gaan verder dan dat. Want graag willen we u ook inspireren. Met vers verrassende tips, suggesties en adviezen. Hou daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten.
Magazine
Ons lente magazine is uit!
In deze editie van ons magazine laten we zien dat door verduurzaming je met sla niet altijd afhankelijk meer bent van het seizoen. Daarnaast zijn we afgereisd naar Rosmalen en heeft Wayne ons laten proeven van hun bloemkool-favoriet. En dacht je: wat in het vat zit, verzuurt niet? Bij Basic Theory Ferments zeker wel! Laat je meenemen naar de lente met een overzicht van friskleurige groente en smaakvolle inspiratie.
Fermenteren
Fermenteren kun je leren
Fermenteren. Wat is het? Hoe pak je het aan? Welke groente zijn geschikt voor fermantatie? Hoe te verwerken in een gerecht? Fermenteren kun je leren. We geven je in een notendop de informatie om je op weg te helpen.
Uitnodiging
Persoonlijke rondleiding
Heeft u als foodprofessional altijd al eens willen weten hoe wij werken?
Smaakvol en kruidig
Indiase keuken
De Indiase keuken is verrassend veelzijdig. Wij laten je kennis maken met een aantal traditionele Indiase gerechten.
Op bezoek
Nieuw Schaijk
Nieuw Schaijk, een plek waar mensen al sinds 1927 genieten van gastvrijheid, beleving en heerlijk eten. Ze heropende begin 2024 onder leiding van Johan Tielemans en zijn partner. Samen met een team vol enthousiastelingen streven ze ernaar om blijvende herinneringen te maken in de vorm van een heerlijk diner of lunch in het restaurant, een inspirerende vergadering of bijeenkomst, of een onvergetelijk feest. Een fijne plek waar je alles onder één dak vindt, het goede van toen in een jasje van nu!
Foodfotografie
8 tips voor top foodfoto's
Wist je dat 75% van de horecabezoekers hun keuze laat beïnvloeden door social media? Het is daarom extra belangrijk dat deze eerste indruk positief is. Maar hoe maak je nu een goede foto? Om hier antwoord op te geven schreven we in samenwerking met fotograaf Jill van den Brand, acht essentiële tips voor horecafotografie. Lees de tips online in ons magazine.
Op bezoek
LOTS
Voor het magazine gingen we in gesprek met eigenaresse Britt Vissers over haar drive, menukaart en de toekomst. Benieuwd naar het hele artikel? Bekijk het in ons magazine!
Afdeling orderpick
Achter de schermen bij de afdeling orderpick
Vanaf half 6 staat het orderpickteam van Heerkens paraat om alle bestellingen te verzamelen. Het doel: bestellingen zo snel mogelijk, correct en van goede kwaliteit in de juiste bus krijgen. Voor het magazine gingen wij langs op de afdeling orderpick. Benieuwd naar het hele verhaal?
Op bezoek
Frank van den Broek
Voor het zomermagazine gingen wij op bezoek bij van den Broek Kleinfruit in Heeswijk Dinther. Hier worden er bramen, frambozen en rode bessen geteeld. Voor Frank is het meer dan alleen fruit telen; het is een manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Benieuwd naar het hele verhaal?
Inspiratie
Hartige gerechten met een twist
Bramen, frambozen en rode bessen staan bekend om hun veelzijdigheid in de keuken, vooral in desserts. Echter, deze sappige vruchten zijn ook verrassend smaakvol in hartige gerechten. Met hun frisse, ietswat zoete en soms scherpe smaak, kunnen deze bessen een bijzondere diepte toevoegen aan recepten. Wij doken de keuken in om met de prachtproducten van teler Frank aan de slag te gaan!
Op bezoek
DRIES en CO
Voor het zomermagazine gingen wij op bezoek bij Theo Driessen en zijn dochter Romee. Zij verwennen hun gasten 7 dagen per week met een breed aanbod aan verse producten met hun ruime aanbod én topkwaliteit. Van ontbijt tot diner en alles ertussenin. Benieuwd naar het verhaal achter dit familiebedrijf?
Afdeling productiekeuken
Een kijkje in onze productiekeuken
We gingen in gesprek met Willem, Productiecoördinator, die met een team van 25 medewerkers van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk in de weer is! Wist je dat het fruit voor onze fruitsalades allemaal handmatig gesneden wordt om aan de hoogste eisen te voldoen? Lees het hele verhaal in het magazine!
Op bezoek
Montimar
Voor het magazine gingen wij op bezoek bij Montimar. Een lekker avondje uit met goed eten tegen betaalbare prijzen. Eén van de eigenaren van Montimar reisde graag naar Spanje en vroeg zich altijd af waarom je in Nederland niet kon eten voor hetzelfde tarief. Zo ontstond Montimar en dat bleek een succes. Lees het hele verhaal in ons magazine!
Op bezoek
Van Vugt Kruiden
Voor het lentemagazine gingen wij op bezoek bij Van Vugt Kruiden, een familiebedrijf met passie voor verse kruiden en eetbare bloemen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wist je bijvoorbeeld dat ze in samenwerking met een lokale brouwer een kruidenbiertje produceren van de afvalblaadjes en steeltjes van de kruiden? Lees het hele verhaal online in het magazine.
Spirelli
Spiraalgroenten, smaakvol en decoratief
Naast de bekende snijmethodes als julienne, baton en brunoise hebben we nu ook spiraalgroenten. Hip en verrassend. Ideaal om rauw te eten, als vervanger van pasta, decoratief in salades en lekker in amuses
Nordic cuisine
Scandinavische keuken
Onder Scandinavië vallen de landen Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland. Deze landen hebben een sterke overeenkomst wat betreft de culinaire keuken. Er wordt veel vis gegeten, dat is ook niet zo gek met de lange kustlijnen in deze regio. Naast vis eten Scandinaviërs ook graag vlees als wild, eland en rendier. In Zweden maken ze hier graag de beroemde gehaktballetjes van! Ook stoofgerechten zijn favoriet. Doordat tarwe niet goed groeit in Scandinavië wordt er veel gebruikt gemaakt van havermout, rogge en gerst.
Vers van dichtbij
Klootwijk Specialties
Verse, eerlijke en duurzame producten! Al 19 jaar kweekt Janneke Klootwijk samen met haar broer Cees vol passie de lekkerste verse groenten en specialties. Het is begonnen met de teelt van komkommers en andijvie, daarna is het aanbod uitgebreid met sla, paksoi en specialties. Alle groenten en specialties zijn onbespoten en worden geteeld in een natuurlijke habitat. Planten krijgen de ruimte om zonder manipulatie te groeien. Vers is dan ook echt vers bij Klootwijk AGF!
Ons experiment
ChatGPT
ChatGPT is hot, maar wat kun je er eigenlijk mee? Chef Geneal ging op onderzoek uit! Hij vroeg ChatGPT een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht te bedenken met een aantal ingrediënten. Benieuwd wat hieruit is gekomen en wat Geneals bevindingen zijn? Lees het in het magazine.
Op bezoek
Zonneheerdt: wortel- en bietenteler
Voor het wintermagazine gingen we op bezoek bij Zonneheerdt, wortel- en bietenteler. Eigenaar Martin Topper vertelde ons alles over wortels en bieten. Wist je bijvoorbeeld dat wortels van oorsprong helemaal niet oranje zijn, maar juist paars? Meer weten? Lees het ons magazine.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2025

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina