Koppert Cress lanceert Cuzco Leaves! Cuzco Leaves is blad met een komkommersmaak. Wanneer het rauw gebruikt wordt is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt. Gebruik (gedeeltes) van de bladeren, omdat de steel te sterk van smaak kan zijn. Gebruik het blad in cocktails, bij vette vis, tonijn tartaar, steak tartaar en groenten gerechten. Combineer met avocado, citrus, gefermenteerde groenten, gerookte en gedroogde gerechten. In combinatie met vette ingrediënten zal de smaak meer nootachtig zijn.
Cuszo Leaves is het blad van een plant die familie is van de komkommer en afkomstig uit Zuid Amerika. In Peru wordt de plant geteeld voor haar vruchten. De jonge scheuten, bladeren en ranken worden gebruikt als bladgroenten. Cuzco leaves zijn het hele jaar beschikbaar en kunnen tot een week bewaard worden bij een temperatuur tussen 2-7 graden Celcius. De scheuten worden schoon en hygiënisch geteeld. In verband met de aanwezige bittercomponenten wordt geadviseerd om niet meer dan 15 bladeren per dag te consumeren.