Atsina Cress is de Koppert Cress naam voor een eetbare plant. Atsina Cress heeft een zoete anijssmaak en is goed te combineren met zoete gerechten en is heerlijk in een dessert met chocolade. Ook is Atsina Cress goed te combineren met milde vissoorten, zoals zeebaars, kabeljauwheilbot en zeewolf. Dat komt door de venkeltonen in de cress.
De Affila Cress heeft een zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Deze cress is familie van de suikererwt, dat maakt het product goed inzetbaar als vervanger van de erwt. Door de zoete smaak van deze cress combineert het goed met bittere, friszure gerechten. De Affilla Cress is inzetbaar in koude en warme gerechten, of in salades waar de smaak van erwt tot zijn recht komt. De topjes van deze plant zijn zeer populair in Zuid-Oost Azie.
Honny Cress is een honingzoete Cress. Door de intense zoetheid is de Honny Cress uitermate geschikt voor desserts. De blaadjes hebben een smaak die zuiver in de mond blijft hangen. De Honny Cress laat zich goed combineren met witte schimmelkazen, zuurfruit of bijvoorbeeld hangop. In Amerika en vooral Japan is het een belangrijke vervanger voor suiker.
De Jeere Cress kenmerkt zich door het grijzige dopje op de cress. Het zaadhulsje, met fijne komijnsmaak, geeft de cress een speels karakter. De komijnsmaak is met deze cress mooier te doseren dan met de specerij. Een mooie natuurlijke smaakversterker op het bord en uitstekend te combineren met brood, biscuits, cakes, curries, jonge geitenkaas, mozzarrella of zuurkool.
De Shiso Purple is een culinaire topper, en hét paradepaardje van Koppert Cress. De smaak heeft iets weg van komijn maar is eigenlijk op zichzelf staand. Shiso Purple is zeer breed inzetbaar, en is door zijn mooie kleur erg decoratief. Lekker in combinatie met bospaddenstoelen, kaas of bouillon, dan komt de smaak echt goed tot zijn recht. Shiso Purple in combinatie met rauwe vis is een aanrader!
Wheat Grass heeft een sterk zoete smaak, het is een jong kiemplantje van tarwe. In de gezondheidshype is Wheat Grass een geliefd product. Deze populariteit is toe te schrijven aan zijn hoge gehalte aan vezels, chloryophyl, magnesium en selenium. Wheat Grass is één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K. De medische werking van Wheat Grass is echter niet wetenschappelijk bewezen.
Basil Cress is een krachtige, frisse basilicum cress met milde kruidnagel tonen. Door het jonge blad is de cress in zijn geheel te gebruiken. De smaak van Basil Cress komt het beste tot zijn recht in combinatie met kalf, lam of kip. Maar mediterraans in salades, vruchtgroenten of in combinatie met vegetarische gerechten is de cress onmiskenbaar. Ook is deze cress te verwarmen zonder dat de cress zijn smaak verliest.
Daikon Cress is van origine een Japanse plant. De scherpe rettichsmaak maakt Daikon Cress tot een ware smaakmaker. De cress laat zich goed combineren met rauwe vissoorten zoals tonijn, zalm, makreel en haring. Door een gemengde salade geeft Daikon Cress nét dat extraatje aan die salade.
Mustard Cress heeft een sterke wasabi/mosterd smaak. De meerdere kleuren op het blad geven de cress een unieke uitstraling. Deze variant is geselecteerd op de sterke smaak in de jonge plant. Mustard Cress is een echte smaakmaker in salades en komt goed tot zijn recht in combinatie met carpaccio of rauwe vis. Ook is de cress een pittige toevoeging aan een koud vlees- of visgerecht. Mustard Cress past goed thuis in de Aziatische keuken.
De Limon Cress heeft een heerlijke limoengeur- en smaak. Voor de fijnproever zijn er ook tonen van anijs te herkennen. De limoensmaak komt goed tot zijn recht in desserts. Maar denk ook aan het frisse van de cress in fruit- en alcoholische cocktails. De anijstonen van Limon Cress komen het beste tot uiting in combinatie met schaal- en schelpdieren.
De Sakura Cress heeft de smaak van radijs, de mooi diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht. De cress geeft een frisse en pittige smaak aan vettige gerechten. Denk aan steak tartar of tonijn. Sakura Cress is breed inzetbaar, vooral sterk in koude gerechten.
In Japan wordt er eigenlijk geen visgerecht gegeten zonder Shiso. De smaak is een combinatie van anijs en mint, en past perfect bij rauwe vis. Ook wordt Shiso Green veelal gebruikt als decoratie en in salades doet dit product het ook erg goed.
De smaak van de Tahoon Cress is te omschrijven als een combinatie van paddenstoel, truffel en noot. De smaak blijft lang hangen. De Tahoon Cress is goed te combineren met wild, kazen of in een notensalade. Buiten het wildseizoen is Tahoon Cress, in combinatie met tapenade, olie en sauzen, een aanrader. Deze cress is tevens goed te verwarmen.
Vene Cress is een bijzondere decoratieve verschijning met een verrassende smaak. Het kleine groene blad met fijne rode nerven complementeert de aantrekkelijke opmaak van uw gerecht. De licht zure smaak biedt goede mogelijkheden om deze cress veelzijdig in te zetten. Met name bij vette gerechten zoals vette vis, zwezerik of lever, maar ook in groene salades is Vene Cress een aantrekkelijk ingrediënt.
Na het proeven van Borage Cress weet je waarom de cress in de volksmond 'komkommerkruid' wordt genoemd. De cress heeft een onmiskenbare frisse smaak met ziltige tonen van de oester. Borage Cress past uitstekend bij schaal- en schelpdieren of licht gegaarde, lauw gerookte vissoorten. Voor een combinatie met vlees of steak tartare is Borage Cress ook een echte aanrader.