Feeling hot hot hot

Feeling hot hot hot

Er zijn veel mensen die een voorliefde hebben voor pittig eten. Sta jij ook graag in vuur en vlam door pepers? Een pepertje kan een gerecht net dat beetje extra pit geven. We hebben verschillende soorten in ons assortiment. Durf jij het aan om 's werelds heetste peper te eten of serveren?
Schaal van Scoville

Om te weten hoe heet pepers zijn is de Scoville schaal ontworpen door Wilbur Scoville. Hoe het werkt? De concentratie van capsaïcine en aanverwante stoffen worden gemeten. In Nederland wordt een gerecht als pittig ervaren rond de 500-1000 Scoville eenheden, dus let op met de hoeveelheden. In ons standaard assortiment hebben we verschillende soorten pepers, wil je graag een ander soort proberen? Wij bestellen het graag. 

bron afbeelding: Eminent Food

Carliston peper
Rawit
Pimiento de padron
Madame Jeanette
Peper rood (cayenne)
Peper groen (cayenne)
Jalapeno

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2025

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina